Macron: “Zijderoute kan geen eenrichtingsverkeer zijn”

De nieuwe Zijderoute moet geen eenrichtingsverkeer zijn, maar een initiatief waar China en Europa samen aan moeten werken. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron tijdens een bezoek aan China. De nieuwe handelsroute moet volgens hem geen onderdeel worden van een nieuwe hegemonie, omdat dat zou kunnen betekenen dat de landen langs de handelsroute vazalstaten worden. In plaats daarvan moet het een gezamenlijk project zijn, waar ook Europa en Frankrijk profijt uit moeten halen.

De Franse president is met een delegatie van 50 zakenmensen naar China afgereisd, met als doel de relatie met deze belangrijke handelspartner aan te halen. Hij heeft toegezegd om tenminste een keer per jaar een bezoek te brengen aan China. Tijdens zijn bezoek sprak hij ook zijn wens uit om een nieuwe start te maken in de relatie tussen de Europese Unie en China. Om dat te laten slagen moeten er volgens hem ‘gebalanceerde spelregels’ worden opgesteld.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]