Macron spreekt steun uit voor oppositie Venezuela

De Franse president Macron heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor de oppositie in Venezuela. Terwijl hij in eigen land worstelt met een dalende populariteit en aanhoudende demonstraties verstuurde hij via twitter de volgende boodschap.

“Sinds de illegitieme verkiezing van Maduro in mei 2018 heeft Europa haar steun uitgesproken voor het herstel van de democratie. Ik bewonder de moed van de honderdduizenden Venezolanen die de straat op gaan voor hun vrijheid.”

Staatsgreep Venezuela

Deze week deed oppositieleider Juan Guaido een poging de macht te grijpen in Venezuela. Hij benoemde zichzelf tegenover een menigte van demonstranten tot interim-president, als opvolger van Maduro. De Verenigde Staten en verschillende Latijns-Amerikaanse landen hebben Guado erkend als nieuwe president, terwijl andere landen zich openlijk tegen de machtswisseling hebben uitgesproken.

Volgens Rusland zijn de laatste ontwikkelingen in Venezuela een duidelijk voorbeeld van Amerikaanse inmenging in een binnenlandse kwestie. Ook spraken de regeringsleiders van Turkije en Iran openlijk hun steun uit voor zittend president Maduro. China veroordeelde de buitenlandse inmenging in de Venezolaanse verkiezingen en sprak haar steun uit voor inspanningen van de regering om de soevereiniteit en stabiliteit in het land te behouden. Nederland heeft besloten geen kant te kiezen bij de volksopstand tegen Maduro.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]