Macron spreekt steun uit voor oppositie Venezuela

De Franse president Macron heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor de oppositie in Venezuela. Terwijl hij in eigen land worstelt met een dalende populariteit en aanhoudende demonstraties verstuurde hij via twitter de volgende boodschap.

“Sinds de illegitieme verkiezing van Maduro in mei 2018 heeft Europa haar steun uitgesproken voor het herstel van de democratie. Ik bewonder de moed van de honderdduizenden Venezolanen die de straat op gaan voor hun vrijheid.”

Staatsgreep Venezuela

Deze week deed oppositieleider Juan Guaido een poging de macht te grijpen in Venezuela. Hij benoemde zichzelf tegenover een menigte van demonstranten tot interim-president, als opvolger van Maduro. De Verenigde Staten en verschillende Latijns-Amerikaanse landen hebben Guado erkend als nieuwe president, terwijl andere landen zich openlijk tegen de machtswisseling hebben uitgesproken.

Volgens Rusland zijn de laatste ontwikkelingen in Venezuela een duidelijk voorbeeld van Amerikaanse inmenging in een binnenlandse kwestie. Ook spraken de regeringsleiders van Turkije en Iran openlijk hun steun uit voor zittend president Maduro. China veroordeelde de buitenlandse inmenging in de Venezolaanse verkiezingen en sprak haar steun uit voor inspanningen van de regering om de soevereiniteit en stabiliteit in het land te behouden. Nederland heeft besloten geen kant te kiezen bij de volksopstand tegen Maduro.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.