Lex Hoogduin: “Als het coronavirus voorbij is begint de economische crisis pas”

De uitbraak van het coronavirus dreigt om te slaan naar een grote economische en monetaire crisis. Daarvoor waarschuwt monetair econoom Lex Hoogduin in een gesprek met Tom Zwitser bij Blue Tiger Studio. Net als in 2008 komen overheden en centrale banken met ongekende stimuleringsmaatregelen, maar dit keer gaan ze nog een stap verder. Zo is de Amerikaanse regering zelfs van plan rechtstreeks geld uit te delen aan de bevolking. Centrale banken dreigen hun onafhankelijkheid te verliezen, nu ze nog meer staatsobligaties en bedrijfsobligaties moeten opkopen.

Ook bespreekt Hoogduin de crisismaatregelen in Nederland en de impact die het coronavirus heeft op onze de economie. Hij vreest grote economische problemen in een land als Italië, waar de overheidsfinanciën minder solide zijn. Ook heeft dat land een veel grotere zwarte economie, waar men bij verlies van inkomen geen aanspraak kan maken op belastingvoordelen. Bekijk hieronder de video.

Tip: Eerder sprak Tom Zwitser ook met Eric Mecking over de economische gevolgen van het coronavirus, nog voordat het virus in Europa in volle hevigheid losbarstte.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]