Krijgen we meer inflatie of toch het tegenovergestelde: deflatie?

De laatste weken staan de mainstream financiële media bol van de verhalen dat hoge inflatie in aantocht is. Er zijn ook veel signalen die in deze richting wijzen. Zo stijgt de lange rente in de VS, staat er veel spaargeld op de bankrekeningen klaar om te worden uitgegeven als de markten weer uit lockdown gaan en komt er bovendien een stimuleringspakket dat z’n weerga niet kent.

Bekende economen waarschuwen nu dat het allemaal een beetje teveel van het goede is en dat het lastig zal worden om de hoge inflatie weer terug in de fles te krijgen. Met name omdat de Amerikaanse centrale bank heeft aangegeven niet zo streng te zullen zijn. Maar zijn er ook signalen die juist op het tegendeel wijzen, namelijk het scenario van deflatie. Wat betekent dat voor de economie en voor uw beleggingen? In dit artikel duiken we de diepte in.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

De afbeelding boven het artikel is afkomstig van QuoteInspector en is beschikbaar onder de Creative Commons licentie

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]