KPMG voegt Bitcoin en Ethereum aan portefeuille toe

De Canadese afdeling van accountancybureau KPMG heeft onlangs Bitcoin en Ethereum aan haar reserves toegevoegd. Het is voor het eerst dat het bedrijf rechtstreeks een positie neemt in deze virtuele munten. In het begeleidende persbericht schrijft ze dat cryptomunten als beleggingscategorie langzaam aan volwassen beginnen te worden. “Beleggers zoals hedgefondsen en family offices bouwen in toenemende mate posities op in cryptomunten. Ook beginnen traditionele financiële dienstverleners zoals banken, financieel adviseurs en brokers producten aan te bieden op het gebied van crypto.”

KPMG verwacht dat de adoptie van cryptomunten en blockchaintechnologie onder institutionele beleggers verder zal toenemen en dat deze alternatieve beleggingen op termijn onderdeel zullen worden van een reguliere beleggingsportefeuille. “De industrie rondom cryptomunten blijft groeien en moet overwogen worden door financiële dienstverleners en institutionele beleggers”, aldus Kareem Sadek van KPMG. Het bedrijf heeft zelfs een speciale afdeling opgezet voor het beheer van de cryptomunten.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

De afbeelding boven dit artikel is afkomstig van QuoteInspector en is vrij beschikbaar onder de Creative Commons licentie.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]