“Koning Saoedi-Arabië zal binnen twee dagen macht overdragen”

De koning van Saoedi-Arabië zal binnen twee dagen de macht overdragen aan zijn zoon Mohammed bin Salman, zo meldt de Iraanse staatszender PressTV. Kort daarvoor stuurde de Saoedische televisiezender Al-Arabiya via twitter een vergelijkbaar bericht de wereld in, maar dat bericht werd binnen een paar uur weer zijn verwijderd.

In juni waren er ook al speculaties dat koning Salman afstand zou doen van de troon, toen hij Mohammed bin Nayef opzij zetten en Mohammed bin Salman aanwees als de gewenste troonopvolger. Zetten we dit naast de ontwikkelingen van het afgelopen weekend, dan is er inderdaad een goede kans dat Mohammed bin Salman de laatste voorbereidingen treft om de nieuwe koning van Saoedi-Arabië te worden.

Afgelopen weekend liet de kroonprins verschillende invloedrijke en machtige personen in zijn land arresteren, waaronder een aantal prinsen, ministers en oud-ministers. Niet veel later kreeg de centrale bank van Saoedi-Arabië de opdracht om meer dan duizend bankrekeningen te blokkeren.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]