Kim Jong-Un ontmoet Poetin in Vladivostok

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un hebben elkaar vandaag en gisteren gesproken tijdens een ontmoeting in Vladivostok. De twee leiders spraken bijna twee uur lang over de relatie tussen beide landen, de nucleaire kwestie op het schiereiland en de economische en culturele banden.

President Poetin prees de Noord-Koreaanse leider voor zijn inspanningen om de relatie met de Verenigde Staten te normaliseren. Vorig jaar ontmoette Kim Jong Un de Amerikaanse president Trump in een historische bijeenkomst. Ook bracht de Noord-Koreaanse leider vorig jaar een bezoek aan buurlanden als Zuid-Korea en China.

Eerder dit jaar had de Noord-Koreaanse leider een tweede ontmoeting met Trump, maar die draaide uit op een mislukking. De regering in Washington stelde als voorwaarde voor het loslaten van sancties dat Noord-Korea haar kernwapenprogramma zou beëindigen. Daar kon Kim Jong-Un niet mee instemmen, omdat het land zonder nucleaire wapens geen bescherming meer heeft.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]