Karel van Wolferen: “Zonder de Verenigde Staten geen oorlog in Syrië”

Zonder inmenging van de Verenigde Staten was er geen oorlog geweest in Syrië, zo concludeert Karel van Wolferen in een tweedelig gesprek met Stan van Houcke bij Café Weltschmerz. Had de Amerikaanse regering zich er niet mee bemoeid, dan was de situatie daar volgens hem nooit zo uit de hand gelopen en hadden we in Europa ook niet zoveel vluchtelingen op hoeven te vangen.

Volgens Karel van Wolferen is er sprake van een blinde vlek in de Westerse verslaggeving over internationale conflicten zoals die in Syrië, omdat er doorgaans weinig gezegd wordt over de rol van de Verenigde Staten.

In de video bespreken beide heren ook de actualiteit rondom de uitzetting van diplomaten naar aanleiding van het vergiftigingsincident in het Verenigd Koninkrijk. Verschillende landen hebben solidariteit getoond door Russische diplomaten naar huis te sturen, terwijl er nog steeds geen aannemelijk bewijs is dat het Kremlin achter deze aanval zit.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.