Karel van Wolferen: “Zonder de Verenigde Staten geen oorlog in Syrië”

Zonder inmenging van de Verenigde Staten was er geen oorlog geweest in Syrië, zo concludeert Karel van Wolferen in een tweedelig gesprek met Stan van Houcke bij Café Weltschmerz. Had de Amerikaanse regering zich er niet mee bemoeid, dan was de situatie daar volgens hem nooit zo uit de hand gelopen en hadden we in Europa ook niet zoveel vluchtelingen op hoeven te vangen.

Volgens Karel van Wolferen is er sprake van een blinde vlek in de Westerse verslaggeving over internationale conflicten zoals die in Syrië, omdat er doorgaans weinig gezegd wordt over de rol van de Verenigde Staten.

In de video bespreken beide heren ook de actualiteit rondom de uitzetting van diplomaten naar aanleiding van het vergiftigingsincident in het Verenigd Koninkrijk. Verschillende landen hebben solidariteit getoond door Russische diplomaten naar huis te sturen, terwijl er nog steeds geen aannemelijk bewijs is dat het Kremlin achter deze aanval zit.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]