JP Morgan: ‘Bitcoin is minst betrouwbare hedge in crisistijd’

Bitcoin is de minst betrouwbare manier om het neerwaartse risico van een beleggingsportefeuille af te dekken. Dat schrijven analisten van de Amerikaanse bank JP Morgan in een nieuw rapport. De virtuele munt bleek vorig jaar niet in staat het verlies van een dalende aandelenmarkt op te vangen. Ook zou de koers van Bitcoin steeds meer meebewegen met de beurs, naarmate meer particuliere beleggers instappen.

Volgens JP Morgan zit er ook een positieve kant aan Bitcoin. Zo kan de virtuele munt mogelijk meer profiteren van het verlies van vertrouwen in fiatgeld dan goud. Eerder deze maand gaf de bank nog een koersdoel van $146.000 voor de virtuele munt, gebaseerd op de aanname dat Bitcoin een deel van de vraag naar goud kan wegnemen. De goudmarkt is nog steeds vele malen groter dan de markt voor virtuele munten.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]