John Herbst: “Washington zal spoedig wapens aan Oekraïne leveren”

De Amerikaanse regering kan de komende twee tot drie maanden wapens naar Oekraïne sturen en nieuwe sancties opleggen aan Rusland. Dat ze John Herbst, de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, in een interview met Radio Liberty.

Hij verwacht dat de Verenigde Staten in de komende 8 tot 10 weken een sterkere respons zullen geven ten aanzien van Rusland. Deze respons zal niet alleen bestaan uit sancties, maar ook uit militaire ondersteuning voor Oekraïne. Vorig jaar stelde Washington nog een bedrag van $200 miljoen beschikbaar aan Kiev om wapens te kopen en haar defensie te verbeteren.

Volgens Herbst heeft de Amerikaanse regering door het voorval in de Straat van Kertsj voldoende redenen om meer wapens te leveren. Daarbij moeten we volgens hem denken aan anti-schip raketten, patrouilleboten en ander militair materiaal.

“De Verenigde Staten heeft dankzij technologieën die dertig jaar geleden zijn ontwikkeld genoeg Harpoen-raketten. Deze kunnen we nu al ter beschikking stellen. Misschien kunnen we zelfs moderne raketten leveren.”

‘Nieuwe sancties tegen Rusland’

Volgens de ambassadeur heeft Oekraïne al veel gedaan om haar verdediging in het oosten te versterken. Daarom zou er nu meer aandacht moeten worden gegeven aan de zuidelijke regio, meer specifiek rond de Zee van Azov. Om de druk op Rusland te verhogen zouden er volgens Herbst nieuwe sancties opgelegd moeten worden aan de grote Russische banken. Ook wil hij graag een verbod voor Russische schepen om aan te meren in Amerikaanse en Europese havens.

John Herbst stond ten tijde van de Oranjerevolutie aan het hoofd van de Amerikaanse ambassade in Oekraïne. Ook zag hij toe hoe de Amerikaanse regering na deze revolutie steun gaf aan de politieke transformatie van het land. Herbst heeft in eerdere interviews gezegd dat Oekraïne onderdeel moet worden van de NAVO om de ‘Russische agressie’ te kunnen stoppen. Ook noemde hij het Kremlin de grootste bedreiging voor de veiligheid in de wereld.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]