Italië overweegt belasting op vermogen in bankkluisjes?

De regering van Italië zou een belasting kunnen invoeren op kostbaarheden die mensen in bankkluisjes bewaren. Dat schrijven verschillende Italiaanse kranten naar aanleiding van uitspraken van vicepremier Matteo Salvini. Hij zou in een televisieprogramma gezegd hebben dat Italianen honderden miljarden euro’s aan vermogen wegstoppen in kluisjes, met als doel het te verbergen voor de belastingdienst.

Door deze vermogens te belasten kan de regering volgens Salvini meer geld investeren in de economie. Volgens het Italiaanse ministerie van Economische Zaken circuleert er ongeveer €200 miljard in de zwarte economie van het land.

Vicepremier Salvini reageerde woensdag op de berichtgeving in de media. Hij zei dat de regering absoluut niet van plan is de btw te verhogen, nieuwe vermogensbelasting te introduceren of spaartegoeden op bankrekeningen aan te pakken.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.