Israëlische gevechtsvliegtuigen voeren aanval uit op Syrische luchtbasis

Twee Israëlische F-15 gevechtsvliegtuigen hebben een aanval uitgevoerd op de Syrische T-4 luchtbasis in de buurt van Homs, zo meldt het Russische Ministerie van Defensie. Er werden in totaal acht raketten afgevuurd, waarvan er vijf onderschept konden worden voordat het doel geraakt werd. In een verklaring zei het Russische Ministerie van Defensie dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen vanuit Libanon opereerden en niet boven het Syrische luchtruim geweest zijn.

De Syrische luchtafweer wist vijf raketten uit te schakelen, maar kon niet voorkomen dat drie raketten het westelijke deel van het vliegveld raakten. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldt dat er mogelijk 14 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De Libanese nieuwszender Al-Mayadeen maakte eerder op de dag al melding van een Israëlische verkenningsvliegtuig, dat tijdens de aanval ook in de lucht was.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]