Israël mobiliseert leger en opent schuilkelders

Israël heeft haar troepen in een hogere staat van paraatheid gesteld nadat er ‘ongebruikelijke militaire bewegingen’ van het Iraanse leger in Syrië werden waargenomen. Ook zijn schuilkelders in het door Israël bezette gedeelte van de Golanhoogten opengesteld voor een mogelijke evacuatie. Deze waarschuwing kwam vlak voordat president Trump de nucleaire deal met Iran eenzijdig verbrak. Ook heeft de Amerikaanse ambassade in Israël een negatief reisadvies voor de Golanhoogten uitgebracht.

Nieuwe bombardementen in Syrië?

Volgens het Syrische persbureau SANA zijn er in het zuiden van Damascus opnieuw explosies gehoord, die veroorzaakt zouden zijn door luchtaanvallen van Israëlische gevechtsvliegtuigen. Ook is er een verhoogde activiteit van Israëlische vliegtuigen boven Libanon waargenomen. Mogelijk is dat een aanwijzing voor meer luchtaanvallen op doelen in Syrië. Verschillende bronnen melden dat de Syrische luchtafweer al twee Israëlische raketten heeft onderschept, maar dat hebben we nog niet kunnen bevestigen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]