Iran, Rusland en Turkije geven verklaring over Syrië

Delegaties uit Iran, Rusland en Turkije hebben tijdens een bespreking in Sochi afspraken gemaakt met betrekking tot de toekomst van Syrië. De drie landen zeggen dat ze de onafhankelijkheid, soevereiniteit en eenheid van Syrië willen beschermen en doen een beroep op de internationale gemeenschap om meer humanitaire hulp te sturen.

In de slotverklaring lezen we dat de drie landen vastberaden zijn om de strijd tegen terrorisme in Syrië voort te zetten, met als doel terreurbewegingen als Daesh, ISIS, en Al Nusra volledig te elimineren. Ook spraken de drie landen eensgezind hun voornemen uit om de territoriale integriteit van Syrië te beschermen en zich te verzetten tegen alle pogingen om die integriteit te ondermijnen.

Ook lezen we in de verklaring dat de drie landen een beroep doen op de internationale gemeenschap – in het bijzonder op de Verenigde Naties en internationale humanitaire organisaties – om meer assistentie te verlenen aan Syrië door meer humanitaire hulp te sturen en te helpen bij het herstellen van de meest basale infrastructuur in het land. Op die manier moeten er veilige omstandigheden gecreëerd worden, zodat meer vluchtelingen weer kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke bestemming.

Toekomst Syrië blijft onduidelijk

Het is opvallend dat de Syrische president Assad zelf niet bij deze besprekingen aanwezig is. Ook lezen we in de slotverklaring niets over de militaire operatie van Turkije in het noordelijke deel van Syrië en over de aanwezigheid van Iraanse strijders op Syrisch grondgebied.

Iraanse strijders zijn de afgelopen maanden verschillende keren onder vuur genomen door Israëlische gevechtsvliegtuigen, omdat Israël de aanwezigheid van Iran in Syrië als een bedreiging ziet. Om de situatie in de regio te stabiliseren zullen er waarschijnlijk dus meer partijen aan de onderhandelingstafel moeten zitten dan alleen deze drie.

Lees ook:

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]