Hongaarse premier opent aanval op George Soros

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft de verborgen agenda van miljardair George Soros uitgekozen als belangrijkste thema voor zijn verkiezingscampagne voor volgend jaar, zo schrijft Bloomberg op basis van een bericht op de Hongaarse website Origo. Volgens de Hongaarse premier gebruikt miljardair Soros een groot netwerk van niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om de immigratiestroom naar Europa te bevorderen en daarmee de Europese samenleving te destabiliseren.

Het is niet voor het eerst dat de Hongaarse premier uithaalt naar George Soros. Begin dit jaar liet hij al weten dat hij alle NGO’s die door Soros gefinancierd worden harder wil aanpakken, omdat deze organisaties volgens hem als dekmantel gebruikt worden voor politiek activisten.

Campagne tegen George Soros

Als het aan Viktor Orbán ligt mag de Hongaarse bevolking zich volgend jaar over dit thema uitspreken. De premier zou gezegd hebben dat hij zijn kansen op een herverkiezing volgend jaar zal laten afhangen van het succes van deze verkiezingsstrategie. Het immigratievraagstuk is in heel Europa een belangrijk verkiezingsthema geworden, omdat de stroom van vluchtelingen tegen de wil van veel Europeanen doorgaat.

De geheime agenda van George Soros stuurt aan op het bevorderen van de immigratie richting Europa en het vervagen van oude structuren in de Europese samenlevingen. Vorig jaar kwam miljardair Soros in opspraak toen bekend werd dat hij de uitslag van het Oekraine referendum probeerde te manipuleren. Uit een bericht op Marketupdate van begin dit jaar:

“Hij gebruikte zijn connecties bij de media om de publieke opinie ten aanzien van Oekraine positief te beïnvloeden. Hij stelde €700.000 ter beschikking om artikelen van bepaalde journalisten voor een groter publiek te vertalen en om een promotiecampagne op te starten met televisieprogramma’s die de emoties van het Nederlandse publiek moesten aanspreken.”

Posters

De Hongaarse premier is een van de weinige regeringsleiders die openlijk kritiek durft te uiten op de verborgen agenda van George Soros. Afgelopen zomer voerde Orbán een campagne tegen de van oorsprong Hongaarse miljardair, door in het hele land posters op te hangen met een foto van Soros met daarnaast de tekst “Laat Soros niet het laatst lachen”.

Deze posters gaven gehoor aan een gevoel van onvrede onder een deel van de bevolking, want een aantal van de posters werd beklad met anti-Semitische leuzen. Daarop volgde felle kritiek vanuit Brussel op de campagne van Orbán.

Lees ook:

  • Hongarije wil organisaties van George Soros aanpakken (Marketupdate)
  • Sorosleaks: De geheime agenda van George Soros onthuld (Marketupdate)
  • Orbán opent aanval op universiteit van George Soros (Elsevier)
  • Orbán stopt ‘antisemitische’ campagne tegen Soros (Trouw)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]