Hogere hypotheekrente, lagere huizenprijzen?

Het leven was een flink stuk minder aangenaam door de coronacrisis, behalve op de Nederlandse huizenmarkt. Onze woningmarkt bleek ongevoelig voor alle ellende en steeg in volle vaart verder.

In vier delen schetsten we een beeld van de Nederlandse huizenmarkt. In deel 1 kreeg u vooral informatie die makelaars u niet geven, zoals een historische en technische analyse. Deel 2 liet zien dat de huizenprijzen precies op koers lagen. In deel 3 constateerden we dat de huizenmarkt steeds meer trekken vertoonde van een piramidespel. In deel 4 lieten we zien dat de kritische geluiden, zowel binnen als buiten Nederland, steeds verder aanzwelden.

Ondanks alles bleven de huizenprijzen in Nederland stijgen. De hamvraag is nu natuurlijk: waar staan de huizenprijzen vanuit een historisch perspectief en wat kunnen we verwachten nu de coronacrisis en de financiële hulp van de overheid een aflopende zaak lijken te zijn. En vooral nu de inflatie toeslaat en de rente stijgt.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Geotrendlines.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]