Hoe zit het nu met die eurodollar markt?

Op Geotrendlines Insider hebben we al veel geschreven over de eurodollar markt, waarin banken leningen verstrekken op basis van dollars die ze niet hebben. Deze markt is de afgelopen decennia zo groot geworden dat centrale banken er geen controle meer over hebben. Begin deze eeuw sprak Greenspan zijn zorgen uit over dit fenomeen. Hij zei toen dat het voor centrale banken steeds moeilijker werd om de geldhoeveelheid in de economie te meten.

Bijna niemand kent deze eurodollar markt, omdat het op de meeste universiteiten niet meer wordt onderwezen. Ook zijn weinig journalisten bekend met deze materie, waardoor de financiële media er vrijwel niet over schrijven. Op Geotrendlines Insider leggen we uit waarom de eurodollarmarkt zo belangrijk is en waarom het de macht van centrale banken aantast.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]