Hoe werkt het minen van cryptomunten? Lees hier onze ervaringen

Het minen van virtuele munten als Bitcoin en Ethereum is door de koersstijgingen van afgelopen jaren zeer lucratief geworden. Daardoor schieten er wereldwijd gigantische mining farms uit de grond, vooral op plaatsen waar de elektriciteit goedkoop is. Deze rekencentra gebruiken enorme hoeveelheden rekenkracht om cryptomunten te minen. Voor de beeldvorming, wereldwijd gebruikt het netwerk van Bitcoin miners inmiddels evenveel stroom als heel Nederland. Maar hoe gaat het minen van virtuele munten precies in zijn werk?

In dit artikel kijken we naar de praktijk en bespreken we vooral de economische kant van het minen. We verdiepten ons in de wereld van het minen en bouwden zelf een computer voor Ethereum mining. We laten zien welke apparatuur we gebruiken en welke software erbij komt kijken. Ook maken we een kosten-baten analyse en brengen we de risico’s in kaart. Blijft het nog lang lucratief om virtuele munten als Ethereum te delven? Of heeft het minen zijn beste tijd gehad?

Lees verder op Geotrendlines Insider

(1.953 woorden, 7,9% getoond)

Verder lezen?

Dit Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Neem dan een abonnement op Geotrendlines Insider.

Abonneer nu!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]