Hoe betrouwbaar is het nieuws?

Er is vandaag de dag veel kritiek op de berichtgeving in de zogeheten ‘mainstream media’, de gevestigde namen in de wereld van kranten, radio en televisie. Dankzij het internet en burgerjournalistiek via social media wordt steeds duidelijker dat er ook een andere kant is van het journaal en dat de waarheid soms (of vaak) heel anders is dan wat de kranten en het journaal ons doen geloven.

Kenmerkend voor deze trend is dat er de laatste tijd veel meer boeken over dit onderwerp verschijnen. Zo bracht uitgeverij De Blauwe Tijger een Nederlandse vertaling uit van het boek ‘Gekochte Journalisten‘ van Udo Ulfkotte en kwam Arnold Karskens met een boek van gelijke strekking, getiteld ‘Journalist te Koop‘. Ook Janneke Monshouwer, die ruim dertig bij de publieke omroep werkte, deed letterlijk een boekje open met de publicatie van Ander Nieuws.

In deze video van Studium Generale bespreken Janneke Monshouwer en emeritus hoogleraar Internationale Communicatie Cees Hamelink aan de hand van een aantal videofragmenten hoe de media nieuwsfeiten brengen en ook wat ze niet vertellen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]