Hillary Clinton: ‘Europa moet immigratie terugdringen om populisten te stoppen’

Europa moet de immigratie onder controle krijgen om de groeiende dreiging van rechtse populisten te stoppen. Dat zei voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton in een interview met de Guardian. Ze roept de Europese regeringsleiders op een sterk signaal af te geven door zich uit te spreken tegen een aanhoudende opvang van vluchtelingen.

Clinton prees het standpunt van de Duitse bondskanselier Merkel om open te staan voor de opvang van vluchtelingen, maar voegde eraan toe dat het immigratiebeleid zorgt voor onvrede onder de kiezers. Onvrede die volgens haar heeft bijgedragen aan de verkiezing van president Trump in de Verenigde Staten en aan het besluit van de Britse bevolking om uit de Europese Unie te stappen.

“Ik denk dat Europa de migratie onder controle moet krijgen, want dat is wat het vuur heeft aangestoken. Ik bewonder de genereuze en gepassioneerde benadering, met name door een staatshoofd als Angela Merkel, maar ik denk dat we moeten zeggen dat Europa haar bijdrage heeft geleverd en nu een duidelijke boodschap moet afgeven.”

Libië

De uitspraken van Hillary Clinton zijn opvallend, omdat ze in 2011 als staatssecretaris onder president Obama een belangrijke rol speelde in omverwerpen van de regering van Libië onder Gaddafi. Het resultaat van deze interventie, waar ook verschillende Europese landen aan deelnamen, is dat de deur werd opengezet voor vluchtelingen uit heel Afrika om de oversteek naar Europa te maken. Daar heeft Gaddafi zelfs nog voor gewaarschuwd.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!



Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.