Het wordt huilen met de huizen

Afgelopen jaar hebben we diverse keren in artikelen op deze site en in podcasts op internet gewaarschuwd dat we een bubbel hadden op de aandelenmarkten, de obligatiemarkten en de huizenmarkten. Sinds begin dit jaar zijn deze bubbels en is deze moeder aller bubbels, doorgeprikt.

Wat de huizenmarkt betreft schreven we op 25 juni 2022 dit artikel getiteld: Historische top in de huizenmarkt: huizenprijzen dalen, waarin we schreven: “De hypotheekrente stijgt snel, de financiering wordt moeilijker, het huizenaanbod stijgt, het aantal kijkers en kopers daalt, de biedingen dalen, de vraagprijzen dalen en dus…dalen de huizenprijzen. Maar de ontwikkelingen gaan hard, heel hard. Zowel op macro niveau als op micro niveau… vandaar dat het tijd is voor een update. Welke ontwikkelingen zien we op de huizenmarkt? En we eindigden met deze zin: “dat we aan het begin staan van een langdurige daling. Met alle gevolgen van dien.”

Inderdaad blijken de ontwikkelingen zeer hard te gaan en dalen de huizenprijzen en wordt het dus weer hoog tijd voor een update. Want het wordt huilen met de huizen!

Wereldwijd dalen de huizenprijzen. En dan borduren we voort op de voorbeelden die in voorgaande artikelen zijn aangehaald: Australië, Nieuw-Zeeland, Zweden, de Verenigde Staten en vooral Nederland en dan vooral de laatste ontwikkelingen op het gebied van hypotheekrente.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Geotrendlines.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]