Globalisering ten einde, verschillende machtsblokken op komst

Afgelopen week kwamen de landen van de G20 bij elkaar om de wereldwijde energie- en voedselcrisis en de geopolitieke situatie rondom Rusland en Oekraïne te bespreken. Het werd een mislukte top zonder overeenstemming. Dat terwijl er in maart nog grote saamhorigheid was over het veroordelen van de Russische inval.

Inmiddels is er van die saamhorigheid niet veel meer over. De Europese Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Josep Borrell, gaf in een officiële verklaring toe dat de eensgezindheid van de westerse G7 inmiddels niet meer wordt gedeeld door de meeste andere landen. De wereld valt uiteen in verschillende machtsblokken.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]