Gewelddadige demonstraties na terreuraanslag Barcelona

De opeenvolging van terreuraanslagen in Europa zorgt voor steeds meer verdeeldheid onder de bevolking. Na de aanslag in Barcelona, waarbij dertien doden vielen en meer dan honderd mensen gewond raakten, is de stad het toneel geworden van grootschalige demonstraties tussen twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Demonstranten die hun frustraties uiten over onder meer de Islam en het immigratiebeleid gingen de straat op en kwamen in aanvaring met andere groeperingen die zich juist tegen dit soort demonstraties verzetten. Politici veroordelen de terreuraanslagen en roepen de bevolking steeds op om vooral het dagelijkse leven weer op te pakken, maar nu duidelijk is dat ook zij dit geweld niet kunnen stoppen uiten mensen hun machteloosheid op de straat. Een zorgelijke ontwikkeling…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]