George Soros staakt activiteiten in Hongarije

De Open Society Foundation van George Soros heeft onder zware politieke druk besloten haar activiteiten in Hongarije te staken en haar kantoor over te plaatsen naar Berlijn. Volgens Patrick Gaspard van de Open Society Foundation kunnen de werknemers en hun activiteiten niet langer beschermd worden tegen inmenging door de Hongaarse regering.

De Hongaarse premier Viktor Orbán won begin vorige maand de verkiezingen met een sterk anti-immigratiestandpunt. Tijdens zijn verkiezingscampagne haalde hij ook hard uit naar George Soros, de van oorsprong Hongaarse miljardair die geld verdiende in de financiële wereld.

Niet-gouvernementele organisaties

Volgens Orbán gebruikt miljardair Soros een groot netwerk van niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om de immigratiestroom naar Europa te bevorderen en daarmee de Europese samenleving te destabiliseren. Hij beloofde een hardere aanpak voor dit soort organisaties, die volgens hem als dekmantel gebruikt worden voor politiek activisme.

In 2016 kwam miljardair Soros in opspraak toen bekend werd dat hij de uitslag van het Oekraïne-referendum in Nederland probeerde te manipuleren. Hij zou zijn connecties bij de media gebruikt hebben om de publieke opinie ten aanzien van Oekraïne positief te beïnvloeden. Hij stelde een budget van €700.000 ter beschikking om artikelen van bepaalde journalisten voor een groter publiek te vertalen. Ook startte hij een promotiecampagne met televisieprogramma’s die moesten inspelen op de emoties van het Nederlandse publiek.

Campagne tegen George Soros

Afgelopen zomer voerde Orbán een campagne tegen de miljardair, door in het hele land posters op te hangen met een foto van George Soros met daarnaast de tekst “Laat Soros niet het laatst lachen”. Deze posters gaven gehoor aan een gevoel van onvrede onder een deel van de bevolking, want een aantal van de posters werd beklad met anti-Semitische leuzen.

De afgelopen twee jaar heeft de Hongaarse premier meer dan €100 miljoen uitgegeven aan zijn campagne tegen de Open Society Foundation van George Soros. Volgens de organisatie van Soros werden daarbij tal van leugens verspreid over haar werkzaamheden en die van haar partners.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]