Gele hesjes willen bankrun veroorzaken

Activisten van de Franse gele hesjes beweging hebben opgeroepen tot een bankrun, zo meldt de Washington Post. Op die manier proberen ze de druk op de regering verder op te voeren. Maxime Nicolle, een bekende figuur van de protestbeweging in Frankrijk, noemt de oproep een ‘referendum van de belastingbetaler’. In een video doet hij zijn beklag over de banken, die volgens hem geld verdienen met het geld van een ander.

De initiatiefnemers hopen dat de Franse regering het dreigement serieus neemt en naar de wensen van de protestbeweging zal luisteren. Ondertussen kondigde de Franse premier Edouard Philippe een ‘groot debat’ aan, dat volgende week in het hele land georganiseerd zal worden. Met deze debatten probeert de regering de dialoog aan te gaan met de bevolking. Deze debatten zullen volgens de premier gaan over klimaatverandering, democratie, belastingen en publieke voorzieningen.

Afgelopen zaterdag waren er voor de achtste zaterdag op rij grootschalige demonstraties. Ook breidt de protestbeweging van de gele hesjes zich verder uit over andere steden in Frankrijk. De regering kondigde zwaardere straffen aan voor onaangekondigde demonstraties en voor het negeren van bevelen van de politie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.