‘Geen reden om te stoppen met Nord Stream 2’

De kritiek van de Amerikaanse president Trump op de Nord Stream 2 pijpleiding is geen reden om de aanleg te stoppen. Dat zei eurocommissaris Günther Oettinger in een interview met de Duitse krant Der Spiegel. Hij merkt op dat het erg lastig is om dit project te staken, nu men al met de aanleg is begonnen.

De Amerikaanse president bekritiseerde de Duitse steun voor deze nieuwe pijpleiding door de Oostzee, omdat het Duitsland nog afhankelijker zou maken van aardgas uit Rusland. In juli zei Trump dat Duitsland zich op die manier liet gijzelen door Rusland. Toch zijn de meeste Europese landen vooralsnog niet van plan het project te staken. Oettinger zei daar het volgende over:

“Ik was nooit een groot voorstander van de Nord Stream 2, maar de waarheid is dat de pijpleiding al lang wordt gebouwd en niet meer eenvoudig te stoppen is.”

Weerstand tegen Nord Stream 2

Eerder dit jaar verklaarde Rick Perry, de Amerikaanse minister van energie, dat Washington sancties kan opleggen aan bedrijven die aan het energieproject werken. Met de Nord Stream 2 kunnen verschillende West-Europese landen meer aardgas uit Rusland importeren.

Tegenstanders vrezen dat Europa te afhankelijk wordt van één energieleverancier. Anderen vrezen dat Rusland minder aardgas via Oekraïne zal exporteren, waardoor dat land inkomsten misloopt. Tegenstanders willen dat Europa alternatieve leveranciers voor aardgas in overweging neemt.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]