Frankrijk waarschuwt verslaggevers niet naar Syrië te gaan

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt verslaggevers om niet meer naar Syrië af te reizen, meer specifiek naar het oosten van Ghouta en de regio rondom Afrin. In een officiële brief die naar alle Franse media gestuurd werd waarschuwt het ministerie voor een toename van geweld in de regio en verzoekt ze iedereen niet meer naar deze gebieden af te reizen.

Deze waarschuwing komt niet uit de lucht vallen, want eerder waarschuwde de Franse regering al voor een mogelijke interventie in Syrië, indien blijkt dat de Syrische president Assad chemische wapens gebruikt heeft tegen zijn eigen bevolking. Ook is hij niet te spreken over de rol van Rusland in Syrië, die sinds 2015 volledige steun heeft verleend aan de regering van Assad.

Westerse interventie in Syrië dichterbij

Met deze waarschuwing suggereert Frankrijk dat een interventie in Syrië weer een stap dichterbij gekomen is. Afgelopen vrijdag zei de generaal van het Franse leger, Francois Lecointre, al dat zijn troepen klaar staan om in te grijpen in Syrië.

“Uiteraard zullen we dat coördineren met de Amerikanen. Frankrijk kan onafhankelijk handelen, maar er is een solidariteit in de samenwerking met een strategische bondgenoot, die dezelfde visie heeft ten aanzien van de situatie in Syrië en het overschrijden van dit soort rode lijnen.”

De regering van Assad weerlegt de beschuldigingen en ontkent het gebruik van chemische wapens tegen zijn eigen bevolking. Het land heeft een aantal jaar geleden onder Westers toezicht al haar chemische wapens ingeleverd en heeft sinds het moment dat Rusland kwam helpen grote delen van het land weer bevrijd van terroristen. Het oosten van Ghouta is een van de laatste bolwerken, waar het Syrische regeringsleger samen met Rusland strijdt tegen terroristen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]