Fed waarschuwt voor risico’s langdurig lage rente

Langdurig lage rente kan de winstgevendheid van Amerikaanse banken in gevaar brengen en bankiers aanzetten tot risicovol gedrag, waardoor de financiële stabiliteit in gevaar kan komen. Dat schrijft de Federal Reserve in een nieuw rapport dat vrijdag werd gepubliceerd.

In dit halfjaarlijkse rapport geeft de centrale bank een overzicht van alle risico’s voor economische stabiliteit, vergelijkbaar met het rapport dat De Nederlandsche Bank ieder half jaar publiceert. Een van die risico’s is dat banken door de lage rente te gemakkelijk geld uitlenen, ook aan minder kredietwaardige klanten.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]