‘EU zal sancties tegen Rusland opnieuw verlengen’

De Europese Unie zal de bestaande sancties tegen Rusland opnieuw met zes maanden verlengen. Dat zei Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, tijdens een persconferentie bij de G20 bijeenkomst in Argentinië. Hij noemde het geweld dat het Russische leger heeft gebruikt tegen de Oekraïense marineschepen ‘volstrekt onacceptabel’ en verwacht dat Europa daarom de sancties tegen Rusland zal voortzetten.

“Europa is verenigd in haar steun met betrekking tot de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne. Dit is waarom ik er zeker van ben dat de EU de sancties tegen Rusland in december zal verlengen.”

Vorig weekend gebruikten Russische schepen geweld tegen drie schepen van de Oekraïense marine, omdat die geen toestemming zouden hebben om door Straat van Kertsj te varen. Het Russische leger nam de schepen van Oekraine in beslag en dirigeerde de schepen richting een haven, waarna de bemanning werd vastgezet en ondervraagd.

Sancties tegen Rusland

De Europese sancties tegen Rusland werden in 2014 in werking gesteld naar aanleiding van het referendum op de Krim. De bevolking van het schiereiland stemde voor aansluiting bij Rusland, maar volgens Oekraine en haar Westerse bondgenoten is de uitslag van het referendum ongeldig. De Europese sancties werden daarna steeds met zes maanden verlengd, omdat Rusland separatisten in het oosten van Oekraine zou steunen in een strijd tegen het regeringsleger.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]