EU verlengt sancties Rusland met zes maanden

De Europese Unie heeft donderdag besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, omdat de situatie op de Krim en in het oosten van Oekraïne nog steeds niet veranderd is. De Europese Unie wil dat Rusland de Krim teruggeeft aan Oekraïne en dat Rusland haar steun aan oostelijke regio’s als Donetsk en Lugansk beëindigt.

De sancties, die gericht zijn op de energiesector en de financiële sector van Rusland, werden in 2014 ingevoerd en zijn sindsdien steeds met zes maanden verlegd. Volgens de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, stemden de 28 landen van de Europese Unie unaniem voor het ‘doorrollen’ van de sancties.

Rusland geeft Krim niet terug

Rusland heeft al laten weten dat ze de Krim niet zal teruggeven aan Oekraïne. Sinds de vrijwillige aansluiting in 2014 heeft Rusland al veel geïnvesteerd in het gebied, dat van groot strategisch belang wordt gezien door het Kremlin. Zo heeft Rusland nieuwe gasleiding aangelegd om de inwoners in het gebied van aardgas te voorzien.

Ook is Rusland begonnen met de bouw van nieuwe energiecentrales op de Krim, die aardgas omzetten in elektriciteit. Daarnaast bouwt Rusland momenteel aan een brug over de Straat van Kertsj, zodat er een directe wegverbinding en een spoorverbinding naar Rusland tot stand komt.

Deze bijdrage is afkomstig van Marketupdate

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]