EU verlengt sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, zo meldt Reuters op basis van verschillende bronnen. Het gaat om sancties gericht tegen 154 personen en 44 bedrijven, die volgens lidstaten van de Europese Unie de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne hebben ondermijnd.

Deze sancties werden in maart 2014 in werking gesteld, nadat de bevolking op de Krim via een referendum besloot zich bij Rusland aan te sluiten. Deze procedure is volgens de regering in Washington en volgens de Europese Unie onrechtmatig en daarom beschuldigen ze Rusland van een schending van het internationaal recht.

Aangezien de status van de Krim sindsdien niet veranderd is houdt de Europese Unie vast aan de sancties. De regering in Rusland wijst de beschuldigingen van zich af en is van mening dat het referendum wel rechtsgeldig is. Als reactie op de Westerse sancties introduceerde het Kremlin vergeldingsmaatregelen, waardoor onder meer landbouwproducten uit de EU niet meer naar Rusland geëxporteerd mogen worden.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.