EU verlengt sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, zo meldt Reuters op basis van verschillende bronnen. Het gaat om sancties gericht tegen 154 personen en 44 bedrijven, die volgens lidstaten van de Europese Unie de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne hebben ondermijnd.

Deze sancties werden in maart 2014 in werking gesteld, nadat de bevolking op de Krim via een referendum besloot zich bij Rusland aan te sluiten. Deze procedure is volgens de regering in Washington en volgens de Europese Unie onrechtmatig en daarom beschuldigen ze Rusland van een schending van het internationaal recht.

Aangezien de status van de Krim sindsdien niet veranderd is houdt de Europese Unie vast aan de sancties. De regering in Rusland wijst de beschuldigingen van zich af en is van mening dat het referendum wel rechtsgeldig is. Als reactie op de Westerse sancties introduceerde het Kremlin vergeldingsmaatregelen, waardoor onder meer landbouwproducten uit de EU niet meer naar Rusland geëxporteerd mogen worden.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]