EU en NAVO veroordelen brug naar de Krim

Zowel de Europese Unie als de NAVO veroordelen de nieuwe brug naar de Krim en zien het project als de zoveelste schending van de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne. In een verklaring zegt NAVO-woordvoerder Piers Cazalet dat de Krim onderdeel is van Oekraïne en dat de brug daarom in strijd is met de soevereiniteit en territoriale integriteit van het land.

Ook zegt de woordvoerder van de NAVO dat de nieuwe brug een vrije doorgang tot naar territoriale wateren beperkt, omdat niet alle schepen onder de brug door kunnen varen. De doorgang is op het hoogste punt slechts 35 meter, waardoor de grootste containerschepen en cruiseschepen er niet meer door kunnen varen en de haven van Marioepol niet meer kunnen bereiken.

Volgens een lokale nieuwssite kwamen er door de aanleg van de brug ongeveer 30% minder goederen aan in de haven van Marioepol, de tweede grootste havenstad van Oekraïne. Vorig jaar moest een schip met een lading ijzer volgens dezelfde site haar mast inkorten om veilig onder de brug door te kunnen varen. Toen waren de werkzaamheden aan de brug overigens nog bezig.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]