Erdogan: “Waar is de democratie?”

De Turkse president heeft in het Turkse parlement hard uitgehaald naar de landen die Juan Guaido hebben erkend als regeringsleider van Venezuela. Hij spreekt zijn verbazing uit over het feit dat democratische landen een ander land de democratie ontzeggen, door een ander persoon als hun president aan te wijzen. Erdogan zei daar het volgende over:

“Wat gebeurt er op dit moment in Venezuela? Is Venezuela jullie staat? Hoe kun je iemand zeggen om te vertrekken, als hij zijn taak vervult nadat hij verkozen is? En hoe kun je het presidentschap voor een land aan iemand geven die zelfs niet verkozen is? Waar is de democratie? Zijn jullie niet democratisch?

Wat voor praktijken zijn dit? Kan er zoiets bestaan? Is het mogelijk om dit te accepteren? Neem de Europese Unie, wat de Europese Unie is hebben we gezien. Waar is de democratie? Wat is dit voor valsheid? Aan de ene kant zeggen jullie herhaaldelijk ‘democratie’ en ‘stembus’ en vervolgens gaan jullie de regering met macht en misleiding omverwerpen?”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.