Erdogan: “Turkije laat zich niet op haar knieën dwingen”

De Turkse president haalt in een videoboodschap hard uit naar partijen die proberen de Turkse economie aan te vallen. De aanvallen op de economie, zoals Erdogan het noemt, zijn volgens hem niets meer of minder dan een poging om de regering omver te krijgen. In zijn toespraak verwijst hij overigens niet expliciet naar de Verenigde Staten, zoals Russia Today suggereert.

“De aanval op onze economie is absoluut niet anders dan de aanvallen op onze roeping en onze vlag. Het doel is hetzelfde en dat is om Turkije en de Turkse bevolking op haar knieën te dwingen en zich over te geven. Wij zijn een natie die liever wil dat haar keel doorgesneden wordt dan dat we moeten leven met een ketting om onze nek.

Als diegene die gefaald hebben in hun poging om Turkije op te laten geven, door samenwerking met terreurorganisaties, met vals spelen en met samenzweringen denken dat ze een ineenstorting teweeg kunnen brengen via de wisselkoers, dat zullen ze begrijpen hoe verkeerd ze het hadden.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.