Erdogan: “Turkije blijft olie en gas uit Iran importeren”

Turkije blijft voorlopig olie en gas uit Iran importeren, ondanks de dreiging van Amerikaanse sancties. Dat zei de Turkse president Erdogan afgelopen vrijdag na afloop van zijn toespraak voor de Verenigde Naties. Hij verklaarde tegenover de pers dat het onmogelijk is voor Turkije om haar handelsrelatie met Iran te verbreken.

“We zullen onze relatie met Iran voortzetten. We blijven ons aardgas daar kopen”, aldus de Turkse president. Hij liet weten niet bang te zijn voor eventuele Amerikaanse sancties. Ook wil hij de samenwerking met Iran voortzetten. Daarnaast weerlegde hij beschuldigingen dat zijn land Iran in het verleden heeft geholpen om sancties te ontwijken.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]