Erdogan haalt uit naar NAVO vanwege Amerikaanse steun aan Koerden

De Turkse president Erdogan heeft deze week hard uitgehaald naar de NAVO, omdat hij de bewapening van 30.000 Koerdische strijders in het noorden van Syrië ziet als een bedreiging voor zijn land. Hij roept de NAVO op iets aan deze situatie te doen en de Verenigde Staten terug te roepen, waarmee hij verwijst naar het Artikel 5 dat voorschrijft dat een aanval op één lidstaat van de militaire alliantie gelijk staat aan een aanval op alle lidstaten.

“Hé NAVO, jullie zijn verplicht om een positie in te nemen tegen diegene die de grenzen van lidstaten schenden. […] De Verenigde Staten hebben toegegeven dat ze een legermacht aan het opbouwen zijn aan onze grens. We moeten dit terroristenleger in de kiem smoren.”

NAVO topman Jens Stoltenberg zei in een verklaring dat ze de positie van Turkije begrijpt, maar dat hij niet door de Verenigde Staten benaderd is over deze kwestie. Volgens hem is dit een kwestie voor de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten, een coalitie waar verschillende landen bij betrokken zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]