Elliott Wave: historische toppen in de aandelenmarkten

In diverse artikelen op Geotrendlines en tijdens interviews van achtereenvolgens Frank, Eric en Sander hebben we gewaarschuwd dat we mondiaal te maken hebben met een energiecrisis, een geopolitieke crisis en een financieel-economische crisis. En dat het met de dag erger wordt, want ons wacht ook een nieuwe kredietcrisis. En wordt deze laatste dan ook de grootste sinds de eerste van 1720?

Warren Buffett, de belangrijkste en invloedrijkste belegger, en nu al levende legende, sprak ooit eens de legendarische woorden: “Pas als het eb is, zie je wie er naakt heeft gezwommen.” Daar zijn we het helemaal mee eens. Want ons uitgangspunt is dat alles cyclisch is, zie onze 9-delige serie ‘Alles beweegt cyclisch’. Alleen hoeven wij niet af te wachten tot het eb is, omdat wij nu al zien dat er na deze tsunamigolf, deze schokgolf van krediet, gigantisch grote ongelukken gaan gebeuren.

Het eerste halfjaar van 2022 is in dat opzicht al historisch te noemen. Niet alleen door de verschrikkelijke en mensonterende oorlog in Oekraïne, maar ook doordat burgers nog nooit zo weinig vertrouwen hadden in hun bestuurders, hetzij de bestuurders van hun landen, hetzij de bestuurders van hun centrale banken. Het consumentenvertrouwen en het vertrouwen in valuta, vooral in de kelderende euro, is nog nooit zo laag geweest als nu. Maar burgers vertrouwen elkaar onderling ook steeds minder, de rijken worden rijker en de armen steeds armer. De polarisatie in de samenlevingen neemt toe en kan uitmonden in burgeropstanden en burgeroorlogen.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Geotrendlines.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]