Een andere blik op Rusland: Marie-Thérèse ter Haar en Eric van de Beek

Wat is er met Rusland gebeurd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie? En hoe komt het dat de relatie tussen het Westen en Rusland de laatste jaren zo moeizaam verloopt? Journalist Eric van de Beek sprak voor Café Weltschmerz met Marie-Thérèse ter Haar van de Rusland & Oost-Europa Academie. Volgens Marie-Thérèse ter Haar hebben veel Nederlanders door de politiek en de media een verkeerd beeld gekregen van Rusland.

Marie-Thérèse ter Haar begeleidde Nederlandse multinationals op de Russische markt. Ze woont deels in Nederland en deels in Rusland. Ze geeft in Nederland lezingen en organiseert culturele groepsreizen naar Rusland en diverse voormalige Sovjetrepublieken.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.