Economische headlines mainstream media veelal misleidend

We hebben sinds afgelopen maart een enorm herstel gezien in de koersen van aandelen in de wereld. Augustus was zelfs de beste maand voor aandelen in de VS sinds 1986. Het sentiment is omgeslagen van enorm pessimisme in buitengewoon optimisme. Het gaat zelfs zo ver dat pessimisten niet meer short durven te gaan – speculeren op koersdalingen – omdat ze bevreesd zijn voor grote verliezen. Deze trend is zeer opmerkelijk, gezien de verslechtering van de onderliggende reële economie. In Europa staan we mogelijk aan de vooravond van een tweede lockdown.

Is er nog informatie te ontlenen aan de opgelopen aandelenkoersen? Ja, en ook meer dan en bruikbaarder dan op het eerste gezicht lijkt. In dit artikel duiken we in de koersen en laten we zien dat ook aandelenmarkten voorzichtiger zijn geworden en voorsorteren op een verslechtering van de economie. Ondanks de op het eerste gezicht stijgende trend in de aandelenkoersen. We kijken tevens naar de dollarkoers en de rente, want ook daar is veel meer over te vertellen dan we lezen in de mainstream financiële pers.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]