ECB en Chinese centrale bank verlengen valutaswap

De Europese en Chinese centrale bank hebben hun valutaswap met nog eens drie jaar verlengd. Dat maakte de ECB eerder deze week bekend. Deze valutaswap bestaat sinds 2013 en is bedoeld als vangnet voor banken in de eurozone en China. In tijden van crisis kunnen de centrale banken elkaars valuta beschikbaar stellen, zodat banken hun verplichtingen in euro’s en yuan kunnen nakomen.

De valutaswap heeft een omvang van 350 miljard Chinese yuan en 45 miljard euro. Met deze valutaswap wordt het voor banken in China minder risicovol om transacties in euro’s uit te voeren. Tegelijkertijd zijn banken in de Eurozone daardoor verzekerd van voldoende liquiditeit in yuan. De voortzetting van deze valutaswap weerspiegelt de toename van wederzijdse handel en investeringen tussen de eurozone en China, aldus de ECB.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]