ECB en Chinese centrale bank verlengen valutaswap

De Europese en Chinese centrale bank hebben hun valutaswap met nog eens drie jaar verlengd. Dat maakte de ECB eerder deze week bekend. Deze valutaswap bestaat sinds 2013 en is bedoeld als vangnet voor banken in de eurozone en China. In tijden van crisis kunnen de centrale banken elkaars valuta beschikbaar stellen, zodat banken hun verplichtingen in euro’s en yuan kunnen nakomen.

De valutaswap heeft een omvang van 350 miljard Chinese yuan en 45 miljard euro. Met deze valutaswap wordt het voor banken in China minder risicovol om transacties in euro’s uit te voeren. Tegelijkertijd zijn banken in de Eurozone daardoor verzekerd van voldoende liquiditeit in yuan. De voortzetting van deze valutaswap weerspiegelt de toename van wederzijdse handel en investeringen tussen de eurozone en China, aldus de ECB.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.