Duitsland wil niet meer troepen naar Afghanistan te sturen

Duitsland zal niet meteen meer troepen naar Afghanistan sturen om tegemoet te komen aan het verzoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat zei de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, tijdens haar bezoek aan een haven voor onderzeeërs in het noorden van Duitsland. Ze verwelkomde het besluit van Trump om de missie in Afghanistan voort te zetten, maar voegde eraan toe dat haar land niet vooraan zal staan om een bijdrage te leveren.

“We hebben onze troepenmacht daar vorig jaar al met 18% uitgebreid, terwijl andere landen hun bezetting verlaagden. We zien ons dus niet op de voorste rij staan van mensen die gevraagd worden meer soldaten te leveren.”

Donald Trump was voor en tijdens zijn verkiezingscampagne nog zeer negatief over de militaire missie in Afghanistan, maar als president heeft hij zijn standpunt radicaal veranderd. Zo maakte hij afgelopen maandag bekend de strijd tegen de Taliban in Afghanistan uit te willen breiden. Daarbij deed hij ook een oproep aan zijn NAVO-bondgenoten in Europa om meer te doen. Er zijn momenteel nog ongeveer 8.400 Amerikaanse militairen in Afghanistan, maar volgens insiders zullen daar nog 4.000 militairen bij komen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]