Duitsland steunt Chinese plan voor de-escalatie Noord-Korea

Duitsland steunt het voorstel van China en Rusland om de situatie in Noord-Korea te de-escaleren, zo maakte de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vandaag bekend in een telefonisch overleg met zijn Chinese collega. Het nieuwe plan dat China op tafel heeft gelegd beschrijft een zogeheten ‘double freeze’, waarin Noord-Korea stopt met haar raketlanceringen, op voorwaarde dat Zuid-Korea en de Verenigde Staten stoppen met gezamenlijke militaire oefeningen.

China heeft al van begin af aan aangestuurd op een diplomatieke oplossing voor de oplopende spanningen in de regio, waarin het gesteund wordt door bondgenoot Rusland. Sergei Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, sprak vorige week al zijn steun uit voor het Chinese ‘double freeze’ plan.

Volgens de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi kan Duitsland een belangrijk rol spelen in het doorbreken van de impasse. Vorige week zei bondskanselier Merkel dat er geen militaire middelen zijn om dit conflict op te lossen, maar dat Duitsland wel een prominente rol wil spelen in alle mogelijke niet-militaire oplossingen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]