Duitsland roept op tot vergeldingsmaatregelen tegen VS

De Europese Commissie moet vergeldingsmaatregelen nemen als de Verenigde Staten werkelijk nieuwe sancties opleggen aan Rusland, omdat deze sancties schadelijk zijn voor Europese bedrijven en bovendien in strijd zijn met het internationaal recht. Dat zei de Duitse minister van Economie en Energie, Brigitte Zypries, afgelopen maandag tegenover het Duitse mediabedrijf Funke Mediengruppe.

“We overwegen deze maatregelen omdat de sancties in strijd zijn met het internationaal recht, zo simpel is het. Natuurlijk willen we geen handelsoorlog, maar het is belangrijk dat de Europese Commissie nu bestudeert welke tegenmaatregelen we kunnen nemen.”

De Duitse regering en verschillende Europese bedrijven hebben al laten weten dat de geplande Amerikaanse sancties verdere samenwerking met Rusland kunnen belemmeren, bijvoorbeeld op het gebied van mijnbouw, infrastructuur en energiebeleid.

Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, veroordeelt de geplande Amerikaanse sancties tegen Rusland. Volgens hem zijn deze sancties ingegeven door economische motieven, namelijk de export van aardgas naar de Europese afzetmarkt. Ook bemoeit de VS zich op deze manier met het Europese energiebeleid, terwijl ze daar volgens de Duitse minister helemaal niets mee te maken heeft.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.