Duitsland roept op tot vergeldingsmaatregelen tegen VS

De Europese Commissie moet vergeldingsmaatregelen nemen als de Verenigde Staten werkelijk nieuwe sancties opleggen aan Rusland, omdat deze sancties schadelijk zijn voor Europese bedrijven en bovendien in strijd zijn met het internationaal recht. Dat zei de Duitse minister van Economie en Energie, Brigitte Zypries, afgelopen maandag tegenover het Duitse mediabedrijf Funke Mediengruppe.

“We overwegen deze maatregelen omdat de sancties in strijd zijn met het internationaal recht, zo simpel is het. Natuurlijk willen we geen handelsoorlog, maar het is belangrijk dat de Europese Commissie nu bestudeert welke tegenmaatregelen we kunnen nemen.”

De Duitse regering en verschillende Europese bedrijven hebben al laten weten dat de geplande Amerikaanse sancties verdere samenwerking met Rusland kunnen belemmeren, bijvoorbeeld op het gebied van mijnbouw, infrastructuur en energiebeleid.

Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, veroordeelt de geplande Amerikaanse sancties tegen Rusland. Volgens hem zijn deze sancties ingegeven door economische motieven, namelijk de export van aardgas naar de Europese afzetmarkt. Ook bemoeit de VS zich op deze manier met het Europese energiebeleid, terwijl ze daar volgens de Duitse minister helemaal niets mee te maken heeft.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]