Duitsland doet niet mee aan eventuele aanval Syrië

Duitsland zal niet meedoen aan een mogelijke militaire ingreep in Syrië, zo maakte bondskanselier Merkel vandaag na afloop van een ontmoeting met de premier van Denemarken bekend. Ze benadrukte dat het belangrijk is om een signaal af te geven dat het gebruik van chemische wapens niet acceptabel is en dat het Westen daar een eenduidig standpunt over inneemt. Maar als het tot een militaire ingreep komt, dan hoeft men niet op militaire steun van Duitsland te rekenen.

“Duitsland zal niet deelnemen aan een mogelijke militaire actie. Ik wil hierbij nogmaals duidelijk maken dat er nog geen besluiten zijn genomen, maar we zien en ondersteunen het standpunt dat er alles aan gedaan wordt om een signaal af te geven dat het gebruik van chemische wapens onacceptabel is.”

Komt er een militaire interventie in Syrië?

De Amerikaanse president Trump hintte eerder deze week nog op een militair ingrijpen, door via twitter te dreigen met een raketaanval. Een dag later matigde hij zijn toon en liet hij de optie open dat er misschien toch geen interventie zal plaatsvinden. Bondgenoten als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wachten de reactie van de Verenigde Staten af, maar hebben zich niet gedistantieerd van een eventuele militaire interventie.

Ongeveer een jaar geleden voerde Trump een kleinschalige aanval uit op Syrië, door enkele tientallen raketten af te vuren op een militaire luchtbasis van het regeringsleger. Vergeleken met toen is het escalatiegevaar nu groter, omdat ook Rusland zich in de situatie gemengd heeft en haar voornemen heeft uitgesproken om een mogelijke luchtaanval op Syrische doelen af te slaan.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]