Duitsers en Fransen vinden VS grotere bedreiging dan Rusland

In Duitsland en Frankrijk ziet men de macht invloed van de Verenigde Staten als een grotere bedreiging dan de macht en invloed van Rusland en China. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Pew Research. In beide landen ziet 49% de Verenigde Staten als een gevaar, terwijl die percentages voor Rusland en China een stuk lager liggen.

In Duitsland ziet 30% van de respondenten de macht in invloed van Rusland als een bedreiging, terwijl dat in Frankrijk met 40% een stuk hoger is. De Chinese macht en invloed wordt door 33% van de Duitsers en door 40% van de Fransen als bedreigend ervaren. Deze resultaten werden opgenomen in het nieuwste rapport van de Veiligheidsconferentie van München.

Duitsers en Fransen vinden VS grotere bedreiging dan Rusland (Bron: Munich Security Conference)

Weinig vertrouwen in Trump en Poetin

Ook opvallend is dat zowel Trump als Poetin in het buitenland weinig vertrouwen genieten. De populariteit van de Amerikaanse president is met name bij Europese bondgenoten bijzonder laag. De Russische president Poetin kan alleen in Duitsland op redelijke steun rekenen, in andere landen denkt slechts één op de vijf dat hij de juiste dingen doet voor de wereld.

De Chinese leider Xi Jinping doet het wat dat betreft veel beter. In alle belangrijke economieën is het vertrouwen in de Chinese leider redelijk groot, met uitzondering van Japan. Daar ziet men de snelle groei en expansiedrift van de Chinese leider eerder als een bedreiging.

De regeringsleiders van Duitsland en Frankrijk genieten wereldwijd relatief veel vertrouwen. Met uitzondering van Rusland hebben alle grote economieën er vertrouwen in dat de Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel een positieve invloed hebben op de wereld.

Weinig vertrouwen in Trump en Poetin (Bron: Munich Security Conference)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]