Duikelt de dollar verder?

Vanochtend verscheen op de voorpagina van het Financieele Dagblad een groot artikel onder de titel: ‘Koers Amerikaanse dollar belandt in glijvlucht’. En daarbij een grafiek van de Amerikaanse dollar met als onderschrift ‘Amerikaanse dollar maakt duikvlucht door coronazorgen’. Dit is weer klassiek voorbeeld van journalisten die de trend pas herkennen en beschrijven op het moment dat de trend op zijn eind loopt of al over is. Zoals nu het geval is. En erger nog, tijdens hun beschrijving gaan de journalisten de trend extrapoleren, doortrekken. En dan als verklaring hiervoor gelegenheidsargumenten aanvoeren. Dit keer natuurlijk de coronabesmettingen in de VS.

Behalve journalisten maken ook economen, bankiers en beleggers vaak deze klassieke fout. Al dan niet ingegeven door de journalisten. Waarom de neerwaartse trend over is en hoe u dit zelf ook kunt zien, leest u in dit artikel.

Lees verder op Geotrendlines Insider

(485 woorden, 28,2% getoond)

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren op Geotrendlines Insider.

 Abonneer nu!

Inloggen voor abonnees

Gerelateerd:

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Trendlines Insider.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]