Donkere wolken boven wereldeconomie

Donkere wolken pakken zich samen boven de wereldeconomie. Oplopende geopolitieke spanningen zorgen voor problemen op de internationale kapitaalmarkt. We zien aanhoudend hoge prijsinflatie en op steeds meer plekken ontstaat financiële stress. Westerse beleggers halen kapitaal weg uit opkomende markten, de Chinese vastgoedsector loopt vast en ook westerse bedrijven komen steeds moeilijker aan kapitaal. Zal de inflatie afnemen als gevolg van een afkoelende economie, of gooit de geopolitieke crisis roet in het eten? Gaan we van globalisering naar een stagnerende economie en een nieuwe schuldencrisis?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]