Documentaire: The Rise and Rise of Bitcoin

De prijs van Bitcoin brak vorige week door de $20.000 en passeerde daarmee het oude record van drie jaar geleden. Steeds meer mensen zien de virtuele munt als een alternatieve belegging of als betaalmiddel, dat mogelijk de rol van fiatgeld kan overnemen. Hoe heeft Bitcoin in tien jaar tijd zo hard kunnen groeien? En wat drijft de mensen bezig die al vanaf het begin mee bezig zijn?

Deze documentaire volgt een computerprogrammeur die al sinds 2011 bezig is met de virtuele munt. Op een zeer toegankelijke manier wordt uitgelegd uit hoe Bitcoin werkt en waarom de technologie zo revolutionair is. Kan Bitcoin en de blockchain technologie een monetaire paradigmaverschuiving teweeg brengen?

Lees ook:

Gaan Blockchain en Bitcoin een grote toekomst tegemoet? (Deel 1 t/m 3)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]