Documentaire: The Great Gas Game

Europa importeert al decennia lang aardgas uit Rusland en de verwachting is dat de afhankelijkheid van Russisch gas de komende jaren verder zal toenemen. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag wordt er geïnvesteerd in nieuwe pijpleidingen, zoals de Nord Stream 2 door de Baltische Zee en de Turkish Stream door de Zwarte Zee.

De aanleg van nieuwe routes moet de aanvoer van aardgas richting Europa robuuster maken, omdat Rusland als leverancier en Europese landen als afnemer op die manier minder afhankelijk wordt van pijpleidingen die door Oekraïne lopen. Het schaakspel met de aanleg van nieuwe pijpleidingen wordt in beeld gebracht in de volgende documentaire, die eerder dit jaar werd uitgezonden op de Russische televisie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.