Documentaire: The Great Gas Game

Europa importeert al decennia lang aardgas uit Rusland en de verwachting is dat de afhankelijkheid van Russisch gas de komende jaren verder zal toenemen. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag wordt er geïnvesteerd in nieuwe pijpleidingen, zoals de Nord Stream 2 door de Baltische Zee en de Turkish Stream door de Zwarte Zee.

De aanleg van nieuwe routes moet de aanvoer van aardgas richting Europa robuuster maken, omdat Rusland als leverancier en Europese landen als afnemer op die manier minder afhankelijk wordt van pijpleidingen die door Oekraïne lopen. Het schaakspel met de aanleg van nieuwe pijpleidingen wordt in beeld gebracht in de volgende documentaire, die eerder dit jaar werd uitgezonden op de Russische televisie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]