Deze wolkenkrabbers worden gebruikt als spaarmiddel

De laatste jaren worden er in New York steeds meer smalle en hoge wolkenkrabbers gebouwd. De exclusieve appartementen in deze woontorens kosten tientallen miljoenen dollars, maar worden amper bewoond. Superrijken van over de hele wereld kopen een plekje in deze exclusieve woontorens, terwijl ze er zelf nauwelijks gebruik van maken. Waarom kopen ze deze peperdure appartementen?

Deze video legt uit dat de luxe woontorens een beleggingscategorie op zichzelf zijn geworden. De luxe appartementen vervullen niet primair een woonfunctie, maar de functie van alternatief spaarmiddel. Miljardairs die hun geld willen omzetten naar tastbare goederen kopen deze appartementen niet om er te wonen, maar om een deel van hun vermogen in op te slaan. Vergelijk het met de aankoop van een Picasso of een ander waardevol kunstobject.

Deze video laat zien dat ook vastgoed de rol van spaarmiddel kan vervullen en dat projectontwikkelaars deze hoge wolkenkrabbers tegenwoordig zelfs speciaal voor dat doeleinde bouwen. Of dat een wenselijke ontwikkeling is, dat is nog maar de vraag. De primaire levensbehoefte van wonen wordt door deze trend namelijk steeds duurder. Voor steeds meer mensen wordt wonen in de stad onbetaalbaar.

Vastgoed als spaarmiddel?

In ons boek Van Goud tot Bitcoin! beschrijven we waarom er steeds meer vraag is naar veilige havens om vermogen in te parkeren. De negatieve rente dwingt spaarders om alternatieven te overwegen, zoals aandelen en vastgoed. In ons boek leggen we uit waarom goud nog steeds het ultieme spaarmiddel is en dat Bitcoin die rol in de toekomst ook kan vervullen. Daarom zijn deze alternatieve beleggingen erg interessant in een goed gespreide beleggingsportefeuille.

Wilt u meer weten? Ons boek is nog beperkt verkrijgbaar in onze webshop.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]